Ryvang Gård får tiltaksprisen
Av Ola Matsson i Østlendingen.
25. mai 2001

Engerdal kommune har bestemt at turistbedriften Ryvang Gård fortjener tiltaksprisen 2000.


- Eva og Kjell Ryvang har på få år greid å bygge opp en moderne reiselivsbedrift med utgangspunkt i gårdens gamle driftsbygning, står det i formannskapets begrunnelse. Prisen er på 20.000 kroner og videre i begrunnelsen leser vi følgende:
- Med fantasi og pågangsmot har Eva og Kjell greidd å utnytte «ulempen» at Sylen er uten vegforbindelse og snudd det til noe positivt. Virksomheten har dessuten skapt ringvirkninger og økt optimismen i den vesle grenda. Etableringa er ekstra velkommen fordi den har skjedd til tross for alle odds som normalt kunne talt imot. Nok en gang er det dokumentert at menneskene bakom er viktigere enn de faktiske forretnings- og utviklingsideene.
Det er sju år siden de tok over Kjells barndomshjem Ryvang Gård. Eva er opprinnelig fra Hønefoss, men har funnet seg vel til rette i fjellheimen.
I det gamle fjøset er det plass til 26 overnattingsgjester. I tillegg har gården både ute- og innerestaurant. Ombyggingen var ferdig vinteren 1998, og trafikken har økt voldsomt fra år til år. Gjester på Ryvang Gård er folk som liker å gå i fjellet.

Ola Matsson

©AS Østlendingen•2001

redaksjonen@ostlendingen.no Østlendingen

Tilbake Neste artikel


http://anders_gilljam.tripod.com/